Espresso, crema de lapte si putina îndemânare – tot ce ai nevoie pentru a prepara un cappuccino delicios.
Vezi sfaturile noastre si pasii retetei, mai jos.
Metoda de preparare
Ingrediente:
● un espressor;
● 120-130 ml lapte.
Cum preparam:
● Prepara un espresso la espressorul de cafea în ceasca de cappuccino;
● Dupa ce este gata, pune laptele într-un ibric sau un vas special. Se fixeaza aparatul pe programul crema/abur si când a ajuns la temperatura normala se pune laptele la tubul atasat aparatului;
● Prin miscari verticale, se misca vasul care contine laptele, pentru a încalzi laptele uniform si pentru a forma crema necesara deasupra;
● Adauga crema de lapte obtinuta peste espresso.
Se serveste imediat dupa ce a fost preparat!
30 de ml de cafea cu o concentratie ridicata de arome, extrase prin presiune si temperaturi aproape de fierbere, din cafeaua fin macinata.
Cu Doncafe Fresh, un espressor de calitate si instructiunile de mai jos, iti poti prepara si tu bautura.
Metoda de preparare
Ingrediente:
● 7-8 g cafea proaspat prajita si macinata;
Cum preparam:
● Porneste espressorul pentru a avea timp sa se incalzeasca;
● Trebuie sa ai in vedere ca portafiltrul sa fie atasat de espressor pentru a se pastra cald. Cestile trebuie pastrate pe raftul de incalzire al espressorului, in cazul in care acest raft lipseste, pune in ceasca apa fierbinte inainte de preparare pentru a mentine ceasca la o temperatura optima;
● Prepara cafeaua. Cafeaua trebuie sa fie proaspat macinata;
● Adauga cafeaua in portafiltru si distribuie cafeaua uniform in portafiltru;
● Pune tamperul in portafiltru si apasa usor cu vârfurile degetelor pe marginea tamperului pentru a pozitiona direct perpendicular pe portafiltru. Apoi apasa ferm, cam 10-15kg ”de fermitate”. inainte sa ridici tamperul, roteste-l usor, insa fara sa apesi, pentru a netezi suprafata cafelei;
● Porneste espressorul si lasa sa curga apa aproximativ 3 secunde (procedura variaza de la espressor la espressor). Purging are rolul de a elimina apa care s-a supraincalzit in aparat si sa inlature restul de cafea care a ramas pe sita de dispersie a grupului de la prepararea anterioara.
● Aseaza portafiltrul in grup, pozitioneaza ceasca dedesubt si porneste imediat espressorul si cronometrul;
● in 20-30 de secunde vei obtine o extractie de 20-30ml de cafea.
Daca reusesti sa respecti acesti pasi simpli, vei obtine un espresso perfect si o experienta in ceasca desavârsita.
Cafeaua preparata prin aceasta metoda este inedita prin modul de infuzare, care implica legi complexe ale fizicii.
in tubul in forma de „U” inversat, cafeaua curge in sus, deasupra suprafetei unui rezervor, rezultând un spectacol vizual, dar si o bautura corpolenta si vibranta. Vezi mai jos cum se prepara.
Metoda de preparare
Ingrediente:
● 18g cafea proaspat prajita si macinata
Cum preparam:
● Toarna 180ml de apa fierbinte in recipientul inferior;
● Adauga filtrul in al doilea recipient si ataseaza-l de recipientul inferior;
● Dispozitivul se aseaza la o sursa de caldura, astfel incât, temperatura apei creeaza presiune si ajunge in recipientul superior;
● Când apa ajunge in recipientul superior, adauga 18g de cafea prajita si macinata;
● Amesteca si asteapta sa se infuzeze cafeaua timp de 90 secunde;
● Opreste sursa de caldura si lasa extractia sa coboare in recipientul inferior.
Gata! Acum te poti bucura de o cafea spectaculoasa, preparata ca intr-un laborator stiintific.
Metoda de preparare V60 scoate in evidenta cele mai subtile arome ale unei cafele, rezultând o extractie usoara si vibranta.
Este un dripper usor de folosit si eficient in prepararea unei cafele la standarde de barista.
Convinge-te prin pasii de mai jos.
Metoda de preparare
Ingrediente:
● 12g cafea proaspat prajita si macinata
Cum preparam:
● Adauga apa fierbinte pentru a umezi filtrul de cafea si pentru a incalzi recipientul;
● Adauga cafeaua proaspat prajita si macinata in filtrul de cafea;
● Toarna 30ml de apa peste cafeaua din filtru timp de 30 de secunde, pentru a obtine o preinfuzie;
● Toarna apa ramasa (170ml) prin miscari circulare si constante. intreg procesul trebuie sa dureze in jur de 2 minute;
● Lasa sa se extraga cafeaua, fara sa misti server¬ul;
● Dupa ce ai obtinut extractia de cafea, iar in filtru ramâne doar zatul, indeparteaza conul V60.
Acum te poti bucura de cafeaua obtinuta!
Pentru ca ne plac provocarile, ti-am pregatit o reteta indrazneata de bautura pe baza de cafea.
Este simplu de preparat, insa complexa pentru a fi savurata si perfecta pentru un moment de rasfat.
Nu ai nevoie de multe, doar de curaj si câteva ingrediente simple.
Metoda de preparare
Ingrediente:
● 12g cafea proaspat prajita si macinata;
● 50ml bere cu ghimbir fara alcool;
● zest de lamâie.
Cum preparam:
● Adauga apa fierbinte pentru a umezi filtrul de cafea si pentru a incalzi recipientul;
● Adauga cafeaua proaspat prajita si macinata in filtrul de cafea;
● Toarna 30ml de apa peste cafeaua din filtru timp de 30 de secunde, pentru a obtine o preinfuzie;
● Toarna apa ramasa (170ml) prin miscari circulare si constante. intreg procesul trebuie sa dureze in jur de 2 minute;
● Lasa sa se extraga cafeaua, fara sa misti server¬ul;
● Dupa ce ai obtinut extractia de cafea, iar in filtru ramâne doar zatul, indeparteaza conul V60.
● Toarna 150ml de cafea obtinuta prin Metoda de preparare V60 intr-o ceasca pentru espresso dublu;
● Adauga cantitatea de bere cu ghimbir fara alcool peste cafea;
● „Sterge” marginea cestii de cafea cu zestul de lamâie si adaug-o in compozitia bauturii.
Enjoy!
Pentru momentele tale de nebunie, iti propunem o reteta spectaculoasa de bautura pe baza de cafea si whisky, adica Irish Coffee.
Metoda de preparare
Ingrediente:
● 1 espresso preparat din cafea proaspat prajita si macinata;
● 20 ml sirop de zahar;
● 25 ml Irish Whisky;
● 100-150 ml apa fierbinte;
● 40 ml frisca lichida;
Cum preparam:
● Prepara un espresso din cafea proaspat prajita si macinata;
● Adauga cafeaua obtinuta cu whisky, sirop de zahar si apa fierbinte intr-un pahar in care doresti sa servesti bautura;
● Pregateste frisca lichida cu doua cuburi de gheata la cappuccinator;
● Se adauga frisca usor in pahar, peste bautura obtinuta, pentru a se pastra in straturi.
Si gata! Poti savura o bautura festiva in doar câtiva pasi simpli.